Selecteer een pagina

Werkwijze

 

Wij komen op verzoek langs om bij 3 of 4 (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen op uw school een intelligentietest af te nemen. Geen lange wachtlijsten voor u en geen vermoeiend heen en weer gereis voor de kinderen. Snel, deskundig en tegen een vriendelijk tarief.

De test die we gebruiken is de KIQT+. Deze is zeer geschikt voor kinderen waarbij een vermoeden van (hoog)begaafdheid bestaat en geeft een betrouwbare inschatting van de algemene intelligentie tot een IQ van 170 bij kinderen van 5 tot en met 10 jaar.

Aanmeldingsprocedure

  • U meldt uw school aan voor een testdag via dit formulier.
  • Wij nemen contact met u op om een datum in te plannen (de wachttijd is gemiddeld gezien twee weken, maar natuurlijk kan er ook verder in de toekomst gepland worden), sturen u de offerte en meer informatie over de testdag (waaronder ook de ouderformulieren) en stellen u voor aan de PlusTester die jullie kant op komt.
  • School retourneert de ouderformulieren voor toestemming (ingevuld en ondertekend) per e-mail uiterlijk één week voor de testdag.

Dagindeling tijdens de testdag

Op de afgesproken dag zal onze tester op tijd op uw school aanwezig zijn zodat er rond 8:30 gestart kan worden met de eerste afname. Een KIQT+ afname duurt ongeveer 1,5 á 2 uur, afhankelijk van onder andere de leeftijd van een kind.

De dagindeling zal meestal ongeveer als volgt zijn:

8:30-10:30 eerste afname
10:30-12:30 tweede afname
12:30-13:00 pauze
13:00-15:00 derde afname
15:00-17:00 vierde afname (indien van toepassing)

We vragen jullie flexibel te zijn als afnames wat eerder of later plaatsvinden, van te voren is namelijk nooit precies te zeggen hoe lang één afname duurt.

Voor wat betreft de volgorde van de afnames: in principe werken we op volgorde van leeftijd en starten we daarbij met de jongste leerling, tenzij er redenen zijn om daarvan af te wijken.

Toestemming

Voor elke leerling die u opgeeft wordt van te voren per e-mail een vragenlijst en een toestemmingsformulier verstuurd. Deze dienen te worden ondertekend door de ouders en voorafgaand aan de afnames te worden overhandigd aan de tester. Zonder toestemming van ouders nemen wij bij een kind geen test af.

Werkruimte

Voor een betrouwbare afname is het belangrijk dat we binnen uw school gebruik kunnen maken van een rustige, prikkelvrije ruimte, met daarin in elk geval een tafel en twee stoelen.

Rapportage

Binnen 3 werkdagen na de afname ontvangt u van alle leerlingen een rapportage bestaande uit het KIQT+ scorerapport, een kort observatieverslag en een ORP+ rapport met daarin (indien van toepassing) suggesties voor versnellen en/of HB-onderwijs.

Testers

Al onze testers zijn intern opgeleid om de KIQT+ op de juiste manier af te kunnen nemen en hebben uiteraard ervaring en affiniteit met hoogbegaafde kinderen.

Intelligentieonderzoek
op school

Steynlaan 30
3701 EG Zeist

E-mail: info @ plustest . nl
KvK: 81312474